Wij keuren uw machines en gereedschap volgens VA-keur.

Sinds juli 2014 zijn we een erkend VA-keur bedrijf en daarmee ook VCA en CUVM gecertificeerd. Deze certificering waarborgt dat we alles rond veiligheid en milieu goed op orde hebben binnen onze organisatie.
Veilig werken begint bij goed onderhoud van uw machines. Keuren is daarom belangrijk en inmiddels vaak zelfs verplicht. 
Als u met personeel werkt is het officieel verplicht om bijvoorbeeld de heftruck en de verreiker jaarlijks te keuren, ook het handgereedschap zoals een boormachine of een trap.
Op steeds meer boerenbedrijven wordt gewerkt met vast of los personeel hierdoor wordt het steeds belangrijker om alles rondom veiligheid op orde te hebben, immers u als ondernemer wordt aansprakelijk gesteld als de bedrijfsmiddelen niet in orde zijn.
We beschikken over ervaren 5 monteurs die opgeleid zijn tot VA-keurmeesters. Deze keurmeesters mogen uw machines en elektrische gereedschappen keuren. Hieronder vallen o.a. tractoren, heftrucks en andere landbouwmachines. Aan de hand van het VA-keur inspectiesysteem.
Van elke gekeurde machine ontvangt u een schriftelijke rapportage. Wij voorzien uw goedgekeurde machines van een VA-keur sticker. Het VA-keur keurmerk geniet het vertrouwen van de Arbeidsinspectie.

 

Wat is VA keur

 

VA-keur: veiligheidskeuring arbeidsmiddelen

VA-keur is de periodieke veiligheidskeuring voor arbeidsmiddelen. Deze veiligheidskeuring wordt uitgevoerd door erkende VA-keur bedrijven, die zijn aangesloten bij brancheorganisatie Fedecom.

 

Het gemak van VA-keur

Voor al uw arbeidsmiddelen kunt u nu terecht bij één keuringsinstantie. Totaal zijn er 250 keuringsstations in Nederland. De keuring is ook compleet, dankzij een preventieve keuring en een steekproefsgewijze herkeuring achteraf. En u heeft voortaan alles online inzichtelijk dankzij onze digitale rapportages. VA-keur is ISO 27001 gecertificeerd. U weet dus zeker dat de informatie over uw gekeurde arbeidsmiddelen vertrouwelijk wordt behandeld en opgeslagen.

 

Praktisch, makkelijk en kostenbesparend

Als klant kunt u dus terecht bij uw vertrouwde adres om de arbeidsmiddelen in uw bedrijf periodiek te laten keuren. Praktisch, makkelijk en kostenbesparend. De Arbowet vereist verplichte periodieke keuring van arbeidsmiddelen.

 

Alle arbeidsmiddelen

VA-keur is breed toepasbaar voor allerhande arbeidsmiddelen: van klein elektrisch- of motoraangedreven handgereedschap tot tractoren, verreikers, hakselaars, shovels en heftrucks. Kortom, machines in de agrarische, groenvoorzienings-, infra- en cultuurtechnische- en mobiel intern transportsector.

 

Bezoek ook eens de website www.va-keur.nl