Een uniek voersysteem voor het verdelen van ruw- en krachtvoer in de stal!! 

 

De KUHN System TKS FeedRobot is een automatisch voersysteem gefabriceerd door de Noorse fabrikant TKS. Eind 2014 is TKS een intensieve samenwerking aangegaan met KUHN, waarna ze verder zijn gegaan onder de naam "KUHN System TKS".

 

 

 

 
 

Automatisch voeren zorgt er voor dat er tot wel 12 keer per dag gevoerd kan worden en maakt het mogelijk om het koeverkeer rondom een melkrobot te sturen.

 

Meerdere malen per dag voeren geeft als voordeel dat er een betere opname is van het ruwvoer. Doordat het altijd vers is, is er minder verlies, wat resulteert in een betere diergezondheid.

 

De FeedRobot zorgt voor een hoger rendement uit uw ruw- en krachtvoer:
•  Mogelijkheid tot meerdere malen voeren per dag
Meerdere diergroepen separaat voeren
Samenstelling van het voer per diergroep apart in te stellen
De grootte van de voergroepen kan naar wens worden aangepast
verschillende soorten krachtvoer apart te verstrekken
Krachtvoerverdeling zowel separaat als gelijktijdig met ruwvoer toe te dienen

 

De bediening van de FeedRobot geschied via een touchscreen op de machine zelf, of in de daaraan gekoppelde pc.
•  De FeedRobot draait stand-alone.
De FeedRobot communiceert draadloos met de bunkerbesturing.
Bediening met afstandsbediening mogelijk.
Mogelijkheid om vanaf elke willekeurige pc of smartphone / tablet met internetverbinding de FeedRobot te bedienen en te controleren.
Storingsmeldingen via SMS mogelijk.

 

Meet- en regelsysteem FeedRobot:
•  Voor de weging van het voer gebruikt de FeedRobot weegcellen, voor een nauwkeurige weging.
De FeedRobot maakt gebruik van een positioneringssysteem die de FeedRobot naar de juiste diergroep en vulstation geleidt.
Tijdens het laden van het voer controleert het weegsysteem in combinatie met de besturing het juiste gewicht.
Het systeem is zelf corrigerend.

 

Stroomvoorziening en stroomverbruik:
•  De FeedRobot draait uitsluitend op krachtstroom 380v (geen accuvoeding of gelijkstroommotoren, i.v.m. onderhoud motoren.
Het maximaal motorvermogen bedraagt 7,5kw elektromotor (laag stroomverbruik, een voermengwagen gebruikt al minimaal 60kw.
Er wordt gebruik gemaakt van frequentieregelingen voor de sturing van de bunkers en FeedRobot (energiebesparend)

 

Het vullen van de FeedRobot gebeurt laagsgewijs. Tijdens het vullen gaat de FeedRobot heen en weer zodat het vullen netjes verloopt. Het grote voordeel hiervan is dat er luchtig gemengd wordt tijdens het uitbrengen van het voer in de voergoot. De structuur van het voer blijft behouden.

 

Uniek en daar onderscheid het KUHN System TKS FeedRobot systeem zich mee in de markt is de COMBINATIE VAN RUW- EN KRACHTVOER IN "EEN VOERROBOT". Er is een voorraad van drie soorten krachtvoer gescheiden van het ruwvoer in de machine. Het is mogelijk om ruwvoer apart en drie krachtvoersoorten apart te doseren, dit alles voor verschillende groepen en in verschillende doseringen. Er kan gebruik gemaakt worden van verschillende variabele lengtes voor het verdelen in de stal.

 

De modulaire bouw van het systeem maakt het mogelijk om ruwvoer (kuilvoerblokken met gras en maïs, ronde/vierkante balen. losgestort product, natte bijproducten) en drie verschillende krachtvoersoorten (mineralen, brok, vloeibare supplementen) te verwerken. Hierdoor is het ook mogelijk bestaande systemen later uit te breiden tot 250-300 koeien zonder de robot zelf te vervangen, er is alleen een uitbreiding in de bunkers nodig.