Investeer in automatisch voeren en bespaar tijd en geld.

 

KUHN System TKS FeedBelt:

 

• Voeren naar één of twee kanten

• Bandbreedte 500 mm

• Voeren in beide richtingen als de schraper heen en weer gaat

• Antislipbescherming op draad en band

• Voeren op basis van tijd of gewicht

• Portaalafstand tot 6,0 m

• Kan worden gebruikt in combinatie met meerdere vulstations

• Eenvoudige montage

• Weinig onderhoud

 

 

Haal alles uit uw vee wat erin zit


Wie zijn vee optimaal wil inzetten, moet er allereerst voor zorgen dat het ruwvoer van goede kwaliteit is. Als dat geregeld is, moet vervolgens het voeren zo goed mogelijk plaatsvinden. Dat kan de KUHN System TKS FeedBelt voor u verzorgen. Met de KUHN System TKS FeedBelt beschikt u over een voersysteem dat u de mogelijkheid biedt om meerdere keren per dag en zelfs groepsgewijs te voeren. Zo wordt het voer, en daarmee ook het vee, optimaal benut.
Daarnaast zal ook het verkeer door de melkrobot toenemen, wat betekent dat ook de robot maximaal wordt benut.

De KUHN System TKS FeedBelt is met zijn unieke oplossingen ver vooruit en in de meeste stallen eenvoudig toepasbaar. Hij wordt boven de voergang gemonteerd, zodat hij met behulp van een schraper het voer naar één of twee kanten brengt. Er kan worden gekozen voor handmatige óf automatische regeling.
Bij handmatige regeling zal de schraper heen en weer gaan tussen twee schakelaars, waarbij het starten en stoppen handmatig gebeurt.
Bij automatische regeling kan het voeren plaatsvinden op basis van tijd of gewicht. Bij gewichtsgestuurd voeren is het vulstation op weegcellen geplaatst.

Let op: bij gebruik van de FeedBelt kan worden volstaan met een voergang van ca. 1 meter. Als we kijken naar de bouwkosten, valt er in vergelijking met voergangen van 3 tot 4 meter dus een heleboel geld te besparen. Dat is een belangrijk aspect bij de keuze van een voersysteem.

De KUHN System TKS FeedBelt kan bij het heen en weer bewegen van de schraper in beide richtingen voer verstrekken. Om dat te realiseren, wordt de band sneller bewogen dan de schraper, waardoor er in beide richtingen voer wordt verstrekt.

 

 


Regeling van de FeedBelt

De KUHN System TKS FeedBelt wordt voorzien van een startsectie. Vervolgens worden er secties aangebracht van 3,0 - 2,0 of 1 meter. Om de 6 meter worden er portalen gemonteerd voor de ophanging van de FeedBelt. Hierdoor wordt de montage vereenvoudigd en word op die manier veel tijd en geld bespaard.

Het gebruikte materiaal is een mengsel van gegalvaniseerd- en roestvrijstaal. Er kan voor worden gekozen om alle secties roestvrij te maken.

Welke regeling er wordt gekozen voor de FeedBelt, is afhankelijk van de manier waarop er gevoerd moet worden.

Als er slechts een paar keer per dag gevoerd moet worden met hetzelfde type voer voor alle dieren, kiest u voor de handmatige regeling. Hierbij wordt er handmatig gestart en gestopt en beweegt de schraper heen en weer tussen twee schakelaars, waarbij er continu voer wordt verstrekt. Dit kan een goede oplossing zijn voor oudere, kleine stallen, waarbij men niet al te veel geld wil investeren.

Als u daarentegen volautomatisch wilt voeren, kiest u voor onze automatische regeling. Deze regeling biedt u de mogelijkheid om meerdere keren per dag te voeren en afzonderlijk, groepsgewijs, te voeren. Daarbij kan er voor de verschillende groepen verschillend voer worden gekozen. Ook kan er worden gekozen voor voeren op basis van tijd of gewicht. Gewichtsgestuurd voeren is daarbij de meest nauwkeurige oplossing, waarbij u de hoeveelheid voer voor iedere groep het best in de hand houdt. Deze regeling maakt ook upgrades mogelijk die eenvoudig geïnstalleerd kunnen worden.
Het scherm is een aanraakscherm dat de programmering bijzonder eenvoudig maakt met makkelijk te begrijpen menu’s die u door de verschillende stappen leiden bij het opstarten.

 

Krachtvoer


De KUHN System TKS FeedBelt kan ook krachtvoer verstrekken. Hierbij wordt het krachtvoer op de band aangebracht op dezelfde plek als het ruwvoer. Dit is een prima methode voor een basisrantsoen voor koeien én voor het verstrekken van krachtvoer aan jonge dieren/kalveren/ossen.

 

Vulstations

Bij gebruik van de KUHN System TKS FeedBelt hebt u keuze uit diverse vulstations. U kunt kiezen voor een K2 CombiCutter, eventueel met magazijn, Bovenlosser, FeedHopper van 5-30 m3 en een TKS FeedMixer van 5-40 m3. Bepalend voor de keuze van een vulstation
is wat er gevoerd moet worden en hoeveel er gevoerd moet worden. Wie 2-3 ronde balen heeft, kiest voor een K2 CombiCutter met magazijn.


Als u daarentegen een torensilo en een bovenlosser heeft, is dat een goed alternatief, maar wie met een mengsel van kuilvoer en ronde balen werkt, kan het best voor de FeedHopper kiezen. Bij gebruik van veel ronde balen en kuilvoer dat bijgemengd moet worden, is de FeedMixer het juiste product.


De KUHN System TKS FeedBelt kan ook worden gebruikt in combinatie met vulstations van andere leveranciers.

 

 

 

Wilt u alles nog eens nalezen download dan deze folder. Klik hier