KUHN System TKS BaleStrip

Verwijdert folie en net

• 

Eenvoudig werken met ronde balen

 

 

De KUHN System TKS BaleStrip is ideaal als u veel werkt met ruwvoer in ronde balen. Dit is vooral handig als u gebruik maakt van een voermengwagen of voerbunkers en de ronde baal direct in de voermachine plaatst.

 

Tijd en werk besparen

Om van elke baal kuilgras afzonderlijk de folie en het net te verwijderen moet de trekker- of shovelchauffeur zonder gebruik van de TKS BaleStrip altijd één of twee keer uitstappen. Eén keer om de folie en het net stuk te snijden en later nog eens om de folie en het net weg te halen nadat de baal van de folie en net af getild is. Vooral op bedrijven die de hele grasoogst in gewikkelde balen verwerken is dit zeer arbeidsintensief.

        

De BaleStrip breekt de baal; de folie en het net blijven achter in de klauw van de BaleStrip en kan op een geschikte plaats worden achtergelaten.
De KUHN System TKS BaleStrip is vooral geschikt voor gebruik in combinatie met een voermengwagen of voerbunkers aangezien u niet meer op de trekker hoeft te klimmen om het net te verwijderen. Bovendien wordt de  baal voor u gebroken zodat een voermachine minder hoeft te doen.

 

De werking

De twee beweegbare stalen pennen worden in de vlakke zijde van de baal gereden. Vervolgens grijpt de hydraulische grijper met acht tanden in het net en de folie. De veehouder rijdt met de onderkant van de baal over een 14 cm hoog mes, waardoor de folie en het net aan de onderzijde worden losgesneden. Het mes is op de rand van de voermengwagen of voerbunkers bevestigd of vastgeschroefd op de erfverharding nabij de stal. De snede in de baal moet diep genoeg zijn om netbindingen die over de rand van de baal gewikkeld zijn en de laatste strak geperste laag gras goed te doorklieven. Dit vraagt geringe duwkracht van de trekker. Een vast mes in de balenprikker snijdt de folie nog eens overdwars door.

Boven de voermengwagen of voerbunkers bewegen de twee hydraulische draagpennen van 67 centimeter tot maximaal 2,10 meter uit elkaar. De baal scheurt in tweeën en valt tussen de pennen door. De folie blijft achter in de klauw om ergens te dumpen, waarna de volgende baal op te halen is.

 

Hulpmiddelen/varianten

- Rollers om ronde balen met plastic zorgvuldig te transporteren.
- Bevestigingsframe voor de BaleStrip.
- Dubbele hydraulische verspreider op de tractor, BaleStrip zonder omkeerklep.
- Enkele hydraulische verspreider op de tractor, BaleStrip met omkeerklep.

 

* KUHN System TKS BaleStrip wordt gebruikt met een vaste vork die u bijvoorbeeld kunt monteren op een frame op de vloer of op de rand van de voermengwagen.